Consells i tècniques per a Panaders Artesans

A Forn Cresell, el nostre forn de pa a Girona, portem des de 1947 oferint pans artesans de la més alta qualitat. Amb una dedicació inigualable a l’artesania i una passió profunda per la qualitat, el nostre equip de mestres forners treballa amb entusiasme per crear autèntiques obres d’art. En aquest article, compartirem els nostres consells i tècniques per ajudar-te a fer un bon pa a casa.

La Importància dels Ingredients de Qualitat

Per fer un bon pa, cal començar amb ingredients de qualitat. A Forn Cresell, creiem fermament que la qualitat dels ingredients és fonamental per obtenir un producte excel·lent. Els nostres pans es fan amb farines seleccionades, aigua pura, sal marina i llevat fresc. Aquests ingredients bàsics es combinen per crear un pa saborós i saludable.

 1. Farina: Utilitzem farines de blat de gra sencer i altres tipus de farines com la de sègol i espelta, que aporten sabor i nutrients al pa.
 2. Aigua: L’aigua ha de ser pura i sense clor per no afectar el procés de fermentació.
 3. Sal: La sal marina afegeix sabor i ajuda a controlar la fermentació.
 4. Llevat: Preferim utilitzar llevat fresc per garantir una fermentació uniforme i un pa esponjós.

El Procés d’Amasat

L’amasat és una de les etapes més importants en la fabricació del pa. A Forn Cresell, el nostre forn de pa a Girona, utilitzem tècniques d’amasat tradicionals per assegurar-nos que la massa tingui la textura adequada.

 1. Mescla dels Ingredients: Comença barrejant la farina, l’aigua, la sal i el llevat fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
 2. Amasat Manual: L’amasat manual permet desenvolupar el gluten, que és essencial per a la textura del pa. Amassa la massa durant uns 10-15 minuts fins que sigui suau i elàstica.
 3. Repòs de la Massa: Deixa reposar la massa en un bol untat amb oli i cobert amb un drap humit durant una hora, o fins que hagi doblat el seu volum.

La fermentació

La fermentació és clau per a desenvolupar el sabor i la textura del pa. Durant aquest procés, el llevat converteix els sucres de la farina en diòxid de carboni i alcohol, que ajuden a que la massa creixi i adquireixi sabor.

 1. Primera Fermentació: Després de l’amasat inicial, deixa reposar la massa en un lloc càlid fins que dobli el seu volum.
 2. Segona Fermentació: Després de donar forma a la massa, deixa-la reposar una altra vegada fins que hagi crescut de nou.

El Fornejat

El forn és on el pa es converteix en una obra d’art. A Forn Cresell, el nostre forn de pa a Girona, utilitzem forns tradicionals de pedra per aconseguir una cocció perfecta.

 1. Preescalfament del Forn: Preescalfa el forn a 220°C amb una safata amb aigua per crear vapor, que ajuda a formar una crosta cruixent.
 2. Enfornar el Pa: Col·loca la massa al forn i redueix la temperatura a 200°C. Forneja durant 30-40 minuts o fins que el pa estigui daurat i soni buit en colpejar la base.
 3. Refredament: Deixa refredar el pa sobre una reixeta per evitar que la base es torni humida.

Consells Addicionals per a Fer un Bon Pa

 1. Utilitza una Pedra de Forn: Una pedra de forn ajuda a distribuir la calor de manera uniforme, donant lloc a una crosta més cruixent.
 2. Experimenta amb Farines: Prova diferents tipus de farines per variar el sabor i la textura del pa.
 3. Controla la Humitat: Afegeix vapor durant els primers minuts de cocció per aconseguir una crosta cruixent.

El Nostre Compromís amb la Qualitat

A Forn Cresell, el nostre forn de pa a Girona, estem compromesos a oferir el millor pa, bolleria i pastisseria de Girona. Els nostres mestres forners treballen cada dia per assegurar-se que cada peça de pa sigui una autèntica obra d’art. A més dels nostres productes de forn, oferim serveis de càtering per a esdeveniments especials, assegurant que cada detall sigui perfecte.

Confia en Forn Cresell per obtenir un pa de qualitat inigualable, elaborat amb passió i dedicació. Vine a descobrir la diferència que fan els ingredients de qualitat i les tècniques artesanals en cada mossegada. Amb el nostre forn de pa a Girona, gaudiràs d’una experiència culinària excepcional sempre que ho necessitis.

Publicaciones Similares